A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A rendőrség menet közben fújta le Orbánék brüsszeli konferenciáját (Frissítve)


Alig két órával a kezdés után kedden kivonult a rendőrség a Nemzeti Konzervatív Konferenciára (NATCON) és közölték a szervezőkkel, hogy véget vetnek a rendezvénynek, írja a Politico. A lap tudósítója úgy hallotta, hogy egy rendőr lehetséges rendzavarásra hivatkozott az egyik szervezőnek. A redőnyt még azelőtt lehúzták, hogy Nigel Farage, a brexitért kampányoló UKIP volt elnöke 11-kor beszélt volna. Az esemény a programja alapján 9-kor kezdődött.


Igazán olyan, mintha egy diktatúra lenne, reagált a lapnak Frank Füredi, az MCC brüsszeli intézetének vezetője, amely a konferencia egyik társszervezője. „Egy technikai okot próbálnak” politikai állásfoglalásra használni, „azt mondták a tulajdonosnak, hogy ha nem állítja le” a rendezvényt, le fogják kapcsolni az áramot.

Már a helyszínválasztás is nehezen ment, miután az első, majd a második is visszamondta a konferenciát nem sokkal kezdés előtt. Harmadikra a Claridge rendezvényhelyszínen talált otthont az idei esemény, ahol a program szerint többek között Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Éric Zemmour francia politikus, holnap pedig Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök és Orbán Viktor is felszólalna.


A Mandiner tudósítója szerint, megy tovább az esemény:

A konferenciát egyébként megállítani – a 444 vagy épp a POLITICO tudósításaiban állítottakkal szemben – nem sikerült, a helyszínen tartózkodó kollégájuk jelenti: Farage előadása lezajlott, e pillanatban Suella Braverman volt brit belügyminiszter beszél, a rendőrség pedig odakint fenyegetőzik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések