A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sonkával töltött krémes krokett: ennek a receptnek nincs párja


Még finomabb lesz a krokett, ha sült sonkát is teszel a tésztájába.


A sonkával töltött krokettet tálalhatod köretként vagy önálló fogásként is. Tökéletes módszer a maradék krumplipüré felhasználására, de frissen sem nagy munka előkészíteni hozzá a krumplit. A lisztet fokozatosan, kanalanként adagold hozzá, mivel a krumpli típusától is függ, mennyit vesz fel belőle.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg krumpli
👉 10 dkg sonka
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 4 evőkanál liszt
👉 1 tojás
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 15 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg mérettől függően 20-30 perc alatt. A kész krumplikat hámozd meg, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A sonkát kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg. A sajtot reszeld le.

A kihűlt krumplit szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a tojást, a sült sonkát és a reszelt sajtot, és kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Gyúrd össze, sodorj belőle egy hengert, majd darabold kis krokettekre. Mindegyiket forgasd meg zsemlemorzsában, és bő olajban két-három perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések