A citromos keksz hozzávalóit csak gyorsan össze kell gyúrni, és hasonlóan rövid idő alatt kisütni a darabokat.
A kis citromos kekszek igazi mediterrán hangulatot varázsolnak a konyhádba, főleg, hogy vaj helyett a tésztájukba most olívaolaj kerül. Mindenképpen olyan citromot használj hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. A tésztát formázd kis golyókká, majd tedd a tepsibe, így sütés közben enyhén kilapulnak majd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 1 citrom
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 0.5 dl tej
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját, és fél gyümölcs kifacsart levét, öntsd fel az olívaolajjal és a tejjel. Keved jól össze, végül adagold bele a sütőporral elkevert lisztet. A kapott masszából formázz diónyi golyókat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 180 fokon 18-20 perc alatt süsd készre őket.
0 Megjegyzések