Süsd együtt a ropogós csirkecombot illatos rozmaringgal és naranccsal!
Aki szereti a gyümölcsös húsokat, az odáig lesz ezért a narancsszeletekkel együtt sült, rozmaringos csirkecombért. Érdemes vérnarancsot is tenni a hús mellé a tepsibe, hogy még izgalmasabb legyen az íze. A húst elkészítés előtt pácold be, így az ízek lejutnak a belsejébe, és teljesen átjárják.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 szál rozmaring
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 nagy narancs (vagy 0,5 narancs és 0,5 vérnarancs)
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket sóval. Az olajat keverd el a pirospaprikával és a borssal. Forgasd meg a húst ebben a keverékben, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. A pácolási idő leteltével tedd a húsokat egy tepsibe. A narancsot alaposan mosd meg, és a héját rajta hagyva szeleteld fel. Tedd a hús mellé. Dobd mellé az egész rozmaringágakat, öntsd fel borral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a tetejéről a fóliát, és pirítsd 10-15 percig.
0 Megjegyzések