A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha sajtos csiga: foszlós kelt tésztába kerül a gazdag töltelék


Ha szereted a sós péksütiket, ez a sajtos csiga hamar a szívedbe lopja majd magát.


Ne mindig csak édesség kerüljön az asztalra: a sós sütik laktatóak, finomak, és akár egy tartalmas leves után második fogásként is megállják a helyüket. Ez a puha, foszlós sós csiga nem fog gondot okozni akkor, ha készítettél már kelt tésztát.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 50 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg tejföl
👉 2.5 dkg élesztő
👉 1.5 dl tej
👉 1 egész tojás
👉 1 tojássárgája
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 kávéskanál só

A töltelékhez:
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg olvasztott vaj

A kenéshez:
👉 1 tojásfehérje

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, egy evőkanál lisztet, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A maradék lisztet közben szitáld át, keverd el a sóval, a felkockázott, szoba-hőmérsékletű vajjal, a langyos tejföllel, az egész tojással és a sárgájával, végül keverd bele az élesztős tejet. Jól dolgozd ki, takard le, és letakarva, meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki. Kend meg olvasztott vajjal, szórd meg reszelt sajttal, és csavard fel. Vágj belőle csigákat, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A sütőt kapcsold be 160 fokra. Amíg melegszik, a csigákat takard le, és így keleszd még 20 percig. A második kelesztési idő végén kend meg a tetejüket tojásfehérjével, és told a tepsit a sütőbe 25-30 percre, amíg aranyszínűre sülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések