A szerb muszaka hasonlít a görögre, de padlizsán nincs benne.
A szerb muszaka nagyon hasonló elven készül, mint a görög változat, azonban a krumplis, darált húsos, tejfölös rétegek közé most nem kerül padlizsán. Nagy előnye, hogy így télen-nyáron elkészíthető, és a válogatós gyerekek is meg fogják enni. Készítsd el ezt a változatot is, és utána döntsd el, melyik ízlik jobban!
Hozzávalók 4 személyre
1 kg krumpli
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
só
bors
olaj
A tejfölös öntethez:
4 tojás
1.5 dl tejföl
1.5 dl tej
1 evőkanál pirospaprika
só
frissen őrölt bors
A tetejére
10 dkg mozzarella
Elkészítés:
A hagymát egy serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá a felaprított fokhagymát és a darált húst, szórd meg sóval és borssal, és kevergetve pirítsd meg.
Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal. A krumplit hámozd meg, vágd fél centi vastag szeletekre, és egy rétegben rakd ki vele a tepsit. Kanalazz rá egy adag darált húst, majd újabb réteg krumpli és hús következik. Így folytasd a műveletet, amíg minden el nem fogy. A tetején krumpli legyen. Az öntet hozzávalóit keverd össze, és kend meg vele a legfelső réteg krumplit. Szórd meg a tetejét reszelt mozzarellával, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 20 percig.
0 Megjegyzések