A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laktató szerb muszaka tejfölös öntettel: a Balkánon ez kerül bele padlizsán helyett


A szerb muszaka hasonlít a görögre, de padlizsán nincs benne. 

A szerb muszaka nagyon hasonló elven készül, mint a görög változat, azonban a krumplis, darált húsos, tejfölös rétegek közé most nem kerül padlizsán. Nagy előnye, hogy így télen-nyáron elkészíthető, és a válogatós gyerekek is meg fogják enni. Készítsd el ezt a változatot is, és utána döntsd el, melyik ízlik jobban!

Hozzávalók 4 személyre

    1 kg krumpli
    50 dkg darált hús
    2 gerezd fokhagyma
    1 hagyma
    só
    bors
    olaj

A tejfölös öntethez:
    4 tojás
    1.5 dl tejföl
    1.5 dl tej
    1 evőkanál pirospaprika
    só
    frissen őrölt bors

A tetejére
    10 dkg mozzarella

Elkészítés:

A hagymát egy serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá a felaprított fokhagymát és a darált húst, szórd meg sóval és borssal, és kevergetve pirítsd meg.

Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal. A krumplit hámozd meg, vágd fél centi vastag szeletekre, és egy rétegben rakd ki vele a tepsit. Kanalazz rá egy adag darált húst, majd újabb réteg krumpli és hús következik. Így folytasd a műveletet, amíg minden el nem fogy. A tetején krumpli legyen. Az öntet hozzávalóit keverd össze, és kend meg vele a legfelső réteg krumplit. Szórd meg a tetejét reszelt mozzarellával, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 20 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések