A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, szaftos zúzapörkölt: olcsó és kiadós fogás


Ha szívesen fogyasztasz belsőségeket, ez a szaftos zúzapörkölt is ízleni fog. 

A szaftos zúzapörkölt olcsó, kiadós és nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet. Készítsd paprikával, paradicsommal és jó sűrű szafttal. Karakterét a füstölt szalonnás alap adja meg. Készítheted csirke, pulyka vagy kacsa zúzájából is.

Hozzávalók 4 személyre

    1 kg zúza (csirke, pulyka, kacsa)
    10 dkg füstölt szalonna
    3 gerezd fokhagyma
    1 hagyma
    1 paprika
    1 paradicsom
    1 evőkanál pirospaprika
    1 teáskanál kakukkfű
    1 kávéskanál köménymag
    só
    bors

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szűrőlapáttal szedd ki. Közben a zúzát többször mosd át, tisztítsd meg. A hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot szeleteld fel. A kiolvasztott szalonnazsíron párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a fokhagymát, így süsd egy-két percig. Ezután húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, tedd bele a paprikát és a paradicsomot, majd tedd vissza a tűzre, és lefedve, időnként megkevergetve várd meg, hogy a zöldségek levet eresszenek. Ha szükséges, nagyon pici vizet önthetsz alájuk, hogy oda ne kapjanak. Ezután tedd bele a zúzát is. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel és köménymaggal, és lefedve kis lángon kezdd el főzni. Nagyjából két óra kell neki, hogy vajpuha legyen. Nem kell végig mellette állni, de időnként ellenőrizd, és ha nagyon elfőtte a vizét, pótold. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket. Tálald galuskával vagy főtt krumplival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések