A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A migránsok hamarabb kapnak szociális lakást, mint az adófizetők


Ha a rászorulókat kell rangsorolni, a franciák sokkal hátrébb állnak a sorban, mint a migránsok.


Egy franciaországi szociális lakások lakóit vizsgáló tanulmányból kiderült, hogy a szubszaharai afrikai migránsok aránytalanul nagyobb mértékben részesülnek az adófizetők által támogatott lakhatásból, mint a franciák.

A Bevándorlási és Demográfiai Megfigyelőközpont és a Politikai Innovációs Alapítvány (Fondapol) agytröszt által készített jelentés szerint az afrikai régióból származók 57 százaléka él szociális lakásban Franciaország-szerte. E bevándorlók leszármazottainak 63 százaléka szintén szociális lakásban lakik, ami arra utal, hogy a szubszaharai bevándorlóközösségek generációs tendenciaként továbbra is az államból élnek.

A tanulmány szembeállítja ezt a számot más migrációs háttérrel, köztük a Kínából érkezőkkel, akiknek mindössze 8 százaléka élvezi a támogatott lakhatást. Hasonlóképpen, a délkelet-ázsiai migránsoknak mindössze 14 százaléka, a más uniós országokból érkezőknek pedig 14 százaléka él szociális lakásban.

A francia állampolgárok 11 százaléka él szociális lakásban – teszi hozzá a jelentés.

Az afrikai migránsok nagy része általánosságban véve nagyobb arányban részesül a szociális rendszer nyújtotta lehetőségekből, a Maghreb-térségből érkezők szintén óriási arányban szerepelnek a statisztikában. A Fondapol egyik munkatársa komoly problémára hívta fel a figyelmet:

A migránsok koncentrációja a szociális lakónegyedekben azt eredményezte, hogy egyre gyakoribbak az erőszakos bűncselekmények.

Hozzátette, hogy a szociális bérlakásokban élők saját közösségeket alkotnak, amelyek elszigetelődnek a városok többi részétől.

Az Európai Unió 21 millió szociális lakásegységének negyede Franciaországban található, és a francia adófizetők évente 34 milliárd eurót fizetnek azért, hogy lakhatást biztosítsanak a migránsoknak – miközben az adófizetők alig kapnak szociális lakást.


Forrás: Magyar Nemzet,

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések