Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fetás, spenótos tekercsek leveles tésztából: villámgyors, ínyenc falatok


A roppanós leveles tészta, a friss spenót és a kellemesen sós feta együtt fantasztikus harapnivalót eredményeznek. 

Az univerzális leveles tésztából remek sós és édes sütiket készíthetsz kevés munkával. A pizzás, túrós, kakaós és fahéjas tekercsek mellett a fetás-spenótos változatot is érdemes kipróbálni. Friss spenót híján mirelitet is használhatsz. Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, elkészítés előtt hűtőben vagy szobahőmérsékleten olvaszd ki.

Hozzávalók 12 darabhoz

    1 csomag leveles tészta
    20 dkg friss spenót
    10 dkg feta sajt
    1 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál olívaolaj
    só és bors ízlés szerint
    1 db tojás a tészta megkenéséhez

Elkészítés:

A spenótot alaposan mosd meg, szárítsd meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a spenótot, és párold addig, amíg összeesik. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd hűlni. A kinyújtott leveles tésztát helyezd lisztezett felületre. Terítsd el rajta a spenótot úgy, hogy a hosszanti részénél hagyj egy centis részt üresen, és szórd meg a szétmorzsolt fetával.

A tésztát hosszában tekerd fel szorosan, és vágd körülbelül 1,5-2 cm-es szeletekre. A csigákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg a tésztát villával felvert tojással, hogy a tekercsek sütés során szép színt kapjanak. Süsd a csigákat előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések