A roppanós leveles tészta, a friss spenót és a kellemesen sós feta együtt fantasztikus harapnivalót eredményeznek.
Az univerzális leveles tésztából remek sós és édes sütiket készíthetsz kevés munkával. A pizzás, túrós, kakaós és fahéjas tekercsek mellett a fetás-spenótos változatot is érdemes kipróbálni. Friss spenót híján mirelitet is használhatsz. Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, elkészítés előtt hűtőben vagy szobahőmérsékleten olvaszd ki.
Hozzávalók 12 darabhoz
1 csomag leveles tészta
20 dkg friss spenót
10 dkg feta sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
1 db tojás a tészta megkenéséhez
Elkészítés:
A spenótot alaposan mosd meg, szárítsd meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a spenótot, és párold addig, amíg összeesik. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd hűlni. A kinyújtott leveles tésztát helyezd lisztezett felületre. Terítsd el rajta a spenótot úgy, hogy a hosszanti részénél hagyj egy centis részt üresen, és szórd meg a szétmorzsolt fetával.
A tésztát hosszában tekerd fel szorosan, és vágd körülbelül 1,5-2 cm-es szeletekre. A csigákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg a tésztát villával felvert tojással, hogy a tekercsek sütés során szép színt kapjanak. Süsd a csigákat előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.
0 Megjegyzések