A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem tudja megerősíteni a rendőrség Magyar Péter meséjét a több százezres tömegről


„A rendőrség szerint 250 ezer (...), a valóságban 3-400 ezer ember” – írta Facebook-oldalán. Mi azért megkérdeztük a rendőrséget is. 

Magyar Péter több alkalommal hivatkozott arra, hogy százezres tömeg gyűlt össze szombati tüntetésén. Csak a Facebook felületén kétszer. Vasárnap ezt írta:

Szombat este pedig ezt:

Miközben, mint megírtuk, szakértői eszközökkel és a korábbi tüntetések létszámát alapul véve nemhogy a Magyar Péter által előre jósolt 100 ezres tömegről, de még 50 ezresről sem lehet beszélni; a tüntetésen résztvevők száma körülbelül a 2022-es októberi 6-i tanártüntetésen résztvevők számát teszi ki, amin a Lakmusz számításai szerint 40-50 ezer ember volt,

Vagyis Magyar Péternek – legalábbis a létszám alapján – nem sikerült túlnyúlni a kormánnyal szemben már 2022 októberében is elégedetlenek táborán. Különösen, ha a 2022 október 23-i demonstrációt vesszük, ahol még 65 ezren voltak a Lakmusz szerint.

Mi ugyanakkor kíváncsiak voltunk az állítás másik részére is, jelesül, hogy

Megkerestük hát a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, mi igaz ebből.

Ezt a választ kaptuk:

„Tisztelt Szerkesztő Úr!

Tisztelettel,
BRFK Kommunikációs Osztály”

Vagyis: nem, a rendőrség nem tudta megerősíteni Magyar Péter meséjét a több százezres tömegről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések