A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű fahéjas kevert süti gluténmentesen: ebből a típusú lisztből különösen finom


Készíts mennyei gluténmentes, fahéjas sütit! Mutatjuk a legfinomabb receptet.


Akkor is csodás sütiket készíthetsz, ha gluténmentes étrendet követsz: ennek az édes, fahéjas sütinek mandulaliszt az alapja, ami annyira finom, hogy az is boldogan falja be, aki egyébként nem szorul diétára. Mivel a mandulaliszt már önmagában is elég édes, sok cukor nem is szükséges hozzá. Az adagokat egy 2,5 decis bögrében mérd ki.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 3 bögre mandulaliszt
👉 3 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 teáskanál fahéj
👉 0.5 bögre görög joghurt
👉 0.25 bögre cukor

A közepére:
👉 3 evőkanál cukor
👉 1.5 evőkanál fahéj

A tetejére
👉 5 dkg aprított dió

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot. Egy másik tálban vegyítsd el a mandulalisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal, és forgasd a tojásos részhez. A közepére való cukrot keverd el a fahéjjal. A diót aprítsd fel.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Oszd el benne a tészta felét, szórd meg a fahéjas cukorral, majd fedd be a másik felével. Szórd meg a tetejét a dióval, és 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre. Ha már érzed az illatát, szúrj bele egy tűt, ha arra nem ragad rá a tészta, készen van. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni. Ne melegen szeleteld, mert úgy szétesik. Tálald kávé mellé, vagy egy pohár tejjel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések