A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A liberálnácik divatguru nagypapája élete végéig titkolta, hogy náci szülők gyermeke


Így már értjük, hogy a náci világ horogkeresztjét a divatvilágban miért váltotta fel az LMBTQ-s szivárvány?

Egyáltalán nem meglepő, hogy a divattervező sosem beszélt szívesen fiatalabb éveiről, köztük a szüleiről sem. 

Karl Lagerfeld élete során mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne kerülhessenek napvilágra a családját érintő információk. Mindig is szűkszavúan nyilatkozott, ha a gyerekkoráról kérdezték, és sokszor hazudott a születési évét, illetve szülei származását illetően – írja az Index.

Otto Lagerfeld, a divattervező édesapja aki tejiparos volt. 1914-ben, az első világháború idején Oroszországban élt, ahol gyárak megnyitását tervezte, hogy még tovább terjeszkedjen a vállalata, ám végül kémkedéssel gyanúsították meg és letartóztatták. Ezt követően egy szibériai internálótáborba küldték, ahol négy évet töltött.

Az első világháború végeztével visszatérhetett Németországba, ahol 12 évre rá megismerte későbbi feleségét, akitől három évvel később a divattervező is született.

Egyes információk szerint a pár az Anschluss, azaz Ausztria Harmadik Birodalomhoz való csatolása idején, 1938-ban még egy horogkeresztes zászlót is kitűzött a birtokán, hogy így demonstrálják hűségüket. Úgy tudni, hazudhattak a nácik felszámolása érdekében felállított bizottságnak. Az apa szidta a kormányt, míg felesége eltitkolta, hogy párttag lenne, így megúszták a büntetést. Ezek után nem véletlen, hogy a divattervező sosem beszélt szívesen fiatalabb éveiről, köztük a szüleiről sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések