A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszországban kimondták, az ukránok állnak a moszkvai terrortámadás mögött


Az orosz Biztonsági Tanács titkára egyértelműen fogalmazott, Ukrajna állhat a terrortámadás mögött. Kérdés, hogy ezután mi lesz a moszkvai válaszlépés. 

– Ukrajna áll a Moszkvához közeli Krasznogorszkban történt pénteki terrortámadás mögött – jelentette ki Nyikolaj Patrusev újságírói kérdésre válaszolva. Az orosz Biztonsági Tanács titkára arra felelt, hogy Ukrajna vagy az Oroszországi Föderációban betiltott ISIS terrorszervezet áll-e a terrortámadás mögött.

Természetesen Ukrajna

 – válaszolta Patrusev.

A nyomozóbizottság legfrissebb adatai szerint legalább 139 ember halt meg a moszkvai terrortámadásban. Az orosz fővároshoz közeli Krasznogorszkban péntek este több fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. 


A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete. A merényletet az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy Telegram-üzenetben.

Borítókép: Gyászolók a Crocus City Hall kulturális központnál, Moszkva Krasznogorszk nevű nyugati elővárosában 2024. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések