A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két és fél év börtönt is kaphat a kéretlenül csókoló exelnök


A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) egykori elnöke, Luis Rubiales komoly árat fizethet azért, hogy a női világbajnoki döntő után szájon csókolta a győztes spanyol csapat egyik játékosát, Jenni Hermosót, noha a futballista ebbe nem egyezett bele. Rubialest korábban eltiltották minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, de akár börtönbüntetést is kiróhatnak rá. 

Luis Rubiales azzal sodorta magát bajba, hogy a női labdarúgó vb tavalyi döntője utáni díjátadón szájon csókolta Jenni Hermosót. A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) egykori elnöke bár bocsánatot kért, állította, hogy a futballista beleegyezett a csókba, de Hermoso ezt később tagadta és megalázónak nevezte a történteket.

A botrány miatt Rubialest előbb felfüggesztették, aztán maga mondott le a posztjáról, később pedig három évre eltiltották minden futballal kapcsolatos tevékenységtől. De ez még nem minden: Hermoso szexuális zaklatás és kényszerítés miatt feljelentette az egykori futballelnököt, akinek a spanyol ügyészség most egyebek mellett két és fél év börtönbüntetést kért. A női válogatott egykori edzője, Jorge Vilda, a szövetség korábbi marketingigazgatója, Rubén Rivera, illetve a férficsapat igazgatója, Albert Luque pedig másfél éves börtönbüntetést érdemelne az ügyészség szerint.

Rubiales nemcsak a csókügy miatt lakolhat meg, hanem korrupció és pénzmosás gyanúja miatt is nyomoz a rendőrség, és márciusban Rubiales lakásán és a szövetség székhelyén is házkutatást tartott. A Spanyol Szuperkupa Szaúd-Arábiába való költöztetése miatt indult a vizsgálat. Ezzel a lépéssel súlyos eurómilliókat keresett a spanyol szövetség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések