A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visszaadás helyett inkább eladta a Püspökladányból kölcsönzött szerszámot a férfi


Sikkasztás miatt emelt vádat a Püspökladányi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki eladott egy bérelt szerszámot.  

A vádirat szerint a vádlott 2023. május 18-án a délutáni órákban megjelent a püspökladányi gépkölcsönzőben, ahol 9 ezer forint/napi áron bérbe vett egy napra egy bontókalapácsot - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A férfi az ily módon rábízott idegen dolgot másnap, 2023. május 19-én ismeretlen személynek értékesítette Sárrétudvariban 30 ezer forintért, ezáltal a szerszámgéppel sajátjaként rendelkezett.

A sértett a Püspökladányi Rendőrkapitányság eljárása során polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte az okozott kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések