A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Államok továbbra is együttműködne Mexikóval a drogkartellek ellen


Az Egyesült Államok továbbra is együtt kíván működni a mexikói kormánnyal a drogkartellek megállításában − jelentette ki az amerikai külügyminisztérium szóvivője hétfőn, a mexikói elnök szavaira reagálva. 

Matthew Miller sajtótájékoztatóján közölte, hogy az Egyesült Államokba veszélyes kábítószereket eljuttató bűnszervezetek elleni fellépésben régi és hatékony partnerség van a két ország között, és megjegyezte, hogy Antony Blinken külügyminiszter többször járt a közép-amerikai országban, tovább erősítendő az együttműködést.

Manuel López Obrador mexikói elnök múlt pénteken beszélt arról, hogy országa nem fog amerikai utasításra harcolni drogkartellek ellen. Úgy fogalmazott, „nem fogunk bármely kormány rendőreként cselekedni”.

Az államfő az amerikai CBS televíziónak adott, vasárnap sugárzott interjúban vitatta, hogy az Egyesült Államokba csempészett fentanil túlnyomó részét Mexikóban állítanák elő, és azt állította, hogy azt kínai alapanyagból az Egyesült Államokban és Kanadában is készítik.

A kábítószer-fogyasztás szerinte Mexikóban elmarad az Egyesült Államokban tapasztalhatótól, aminek okát abban látja, hogy míg az Egyesült Államokban a család intézménye háttérbe került, Mexikó nem küzd a családok szétesésének problémájával.

Borítókép: Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök (Fotó: MTI/EPA/EFE/Sashenka Gutiérrez)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések