A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Magyar Péter jelenség”: nem tesz túl jót egy kapcsolatnak, ha valaki a másik tudta nélkül készít hangfelvételt


Magyar Péter hétfő este tett közzé a közösségi oldalán egy interjút, amelyben igyekszik mentegetőzni, miért is készített hangfelvételt a feleségével, Varga Judittal való beszélgetéséről. A szakértő szerint logikai bukfenc van a frissen debütált politikus magyarázatában.  

„Nincsen olyan emberi kapcsolat, amelyet építene a beszélgetések felvétele” – jelentette ki Hal Melinda klinikai szakpszichológus a Mandiner azon kérdésére, mi a véleménye arról, ha valaki hangfelvételt készít. – Illik megkérdezni a másik felet, hogy felvehetjük-e a beszélgetést. Ha ezt valaki megszegi, akkor a bizalom sérül – vélte.

Magyar Péter hétfő este tett közzé a közösségi oldalán egy interjút, amelyben igyekszik mentegetőzni, miért is készített hangfelvételt a feleségével, Varga Judittal való beszélgetéséről. A korábbi igazságügyi miniszter exférje kifejtette, a szóban forgó felvétel 2023 januárjában készült. A frissen debütált politikus azt állítja, ezelőtt soha nem rögzítette senkinek a beszélgetését.

– Nem egy olyan típusú ember vagyok, aki akár a barátai, akár a felesége, akár idegeneknek a beszélgetését rögzíti –  állította. 

Varga Judit egykori férje arra is kitér, eredetileg nem azért készült a felvétel, hogy ezt a nyilvánosságra hozza, és családja biztonsága érdekében tette mindezt. Magyar Péter szerint volt felesége azt mondta, hogy „ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni", valamint „mesélt egy-két dolgot",  emiatt érezte úgy, hogy jobb, ha rögzíti a beszélgetést.

Hal Melinda klinikai szakpszichológus, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezető kutatója a Magyar Péter jelenségtől mindenkit óva int, a szakember magánvéleményében kifejtette: a magánbeszélgetések bizalomra épülnek családban vagy barátok között. Illik megkérdezni a másik felet, hogy felvehetjük-e a beszélgetést. Ha valaki ezt megszegi, akkor a már említett bizalom az, ami a leginkább sérül. Nyilván ez a kötődésre is kihat, és érzékenységet is feltételez, senkinek nem javaslom a példát követni – tanácsolta. 

Az MCC kutatója szerint Magyar Péter állításai ellentmondanak, hiszen ha nem akarta felhasználni a hangfelvételt, akkor miért készült? – Logikai bukfenc van van ebben az állításban. Gondolom nem altatódal helyett kívánta használni, bár az is egyfajta felhasználás. Ködösek számomra a motivációk, hiszen egy ilyen felvétel mitől védhette volna meg a családot? – tette fel a kérdést Hal Melinda.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések