A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szurkolók nagy bánatára a fradi rangadókon nincsen többé Tokmac


Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa-győzelem, három Európa-ligás- és egy BL-csoportkörös szereplés után Tokmac Nguen távozott a Ferencváros labdarúgó-csapatától – jelentette be a klub. Tokmac a svéd Djurgarden együtteséhez igazolt. 

„Tokmac Nguen távozik 34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunktól. Tokmac személyében nemcsak egy játékos, hanem a szurkolók egyik nagy kedvence is elhagyja együttesünket. A norvég támadó összesen 215 mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, ebből 193 volt tétmérkőzés. Összesen 53-szor talált a kapuba, góljai közül hatot előkészületi összecsapásokon szerzett” – olvasható a Ferencváros honlapján.

A zöld-fehérek felidézik, hogy Tokmac Nguen a Ferencvárossal megnyerte a klub történetének 30. bajnoki címét, győztes gólt szerzett a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, de eredményes volt a Dinamo Kijev elleni 2-2-vel zárult hazai BL-meccsen is. Góljai mellett megannyi remek megmozdulással, csellel, csupaszív játékával és győztes mentalitásával nyerte el szurkolóink szimpátiáját, de a pályán kívül is bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Tokmac Nguen 2019 elején érkezett a Ferencvároshoz a norvég bajnokságban szereplő Strömsgodset együttesétől, s valósággal belőtte magát a fradisták szívébe, hiszen az első hazai bajnokiján (a Puskás Akadémia ellen) gólt szerzett, amelyet további három követett a szezon végéig, melynek végén ő is ünnepelhette a történelmi, harmadik csillagot jelentő 30. bajnoki címet. Ezt követően a Fradi kiharcolta az Európa-liga csoportkörében való szereplés jogát, ahonnan csak egy hajszál választotta el a tavaszi folytatástól.

Tokmac Nguen a svéd Djurgarden együtteséhez igazolt

A támadó összmérlege öt magyar bajnoki cím és egy Magyar Kupa-aranyérem,  három Európa-ligás- és egy BL-csoportkörös szereplés. A 30 éves támadó most azonban a svéd Djurgarden együtteséhez igazolt.

„Tokmac Nguen személyében egy igazi példaképet, egy csupaszív játékost, egy igazi harcost ismertünk meg. Folyamatos győzni akarásával, megannyi szép megmozdulásával, vereséget nem ismerő mentalitásával belopta magát a ferencvárosi drukkerek szívébe.Mindent köszönünk Toki, sok sikert kívánunk pályafutásod következő szakaszához!” – köszönt el tőle a Ferencváros a honlapján.

Dejan Sztankovics vezetőedző a 2023/24-es szezonban már nem számított Tokmacra, aki alig kapott játéklehetőséget. Ám a támadó csak a szépre emlékezik.

– Nagyon jó időszakom volt a Ferencvárosban. 2019-ben érkeztem oda, és a Djurgardenhez hasonlóan ez is egy ambiciózus klub. A megérzésem alapján döntöttem, jól alakult és klubtörténelmet írtunk. Szóval nagyszerű éveket töltöttem a Ferencvárosnál – mondta Tokmac új csapata honlapján. A Djurgarden a 2023-as idényben a negyedik helyen végzett a 16 csapatos svéd bajnokságban.

Tokmac szerződése jövő nyáron járt volna le a Ferencvárosnál, így átigazolási díjat kellett fizetnie érte a svéd klubnak, ám ennek összegét egyik fél sem hozta nyilvánosságra. A mértékadó Transfermarkt 1,5 millió euróra becsüli a játékos piaci értékét. S itt Tokmac adatlapján az olvasható, hogy a Fradi 750 ezer eurót kapott érte. Ki tudja, így van-e...

A Ferencváros „elköszönő” videója:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések