A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több százezer utast érint a reptéri sztrájk Németországban


Több mint 1100 járattörlésre és késésre kell számítani csütörtökön tizenegy németországi repülőtéren a reptéri biztonsági dolgozók tervezett sztrájkja miatt.

Az egynapos munkabeszüntetés Frankfurt, Hamburg, Bréma, Berlin, Lipcse, Düsseldorf, Köln, Hannover, Stuttgart, Erfurt és Drezda repülőtereit érinti, valamint mintegy 200 ezer utast.

A frankfurti repülőtéren zárva lesznek az ellenőrző pontok, így nem lehet majd bejutni a tranzit váróba

– közölte a reptér üzemeltetője, a Fraport.

Azok az utasok, akiknek Frankfurtból indul a járata, ne jöjjenek ki a reptérre – fogalmaz a közlemény. Hamburg, Stuttgart és Hannover repülőterei, valamint a Berlin Brandenburg reptér is hasonló értelmű közleményt adott ki.

A Lufthansa még szerdán közölte, hogy a sztrájk ellenére csütörtökön is tervezi menetrendjének nagy részét működtetni, bár az érintett repülőtereken nem lesz lehetőségük az utasoknak a biztonsági ellenőrzésre és a járatokra való felszállásra.

A német légitársaság bejelentette egyúttal, hogy a belföldi járatok utasai ingyen átválthatják jegyüket vonatjegyre, függetlenül attól, hogy a járatukat érinti-e a sztrájk vagy sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések