A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Momentum beállt Juhász Péter mögé a Belvárosban


Visszalépteti a Momentum a saját jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort a budapesti V. kerületben, a párt ezentúl Juhász Péter mögé áll be a Belvárosban, aki egyébként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatásával indul az önkormányzati választáson.

Donáth Anna, a Momentum régi-új elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta,reméli, hogy

Juhász eddigi korrupcióellenes tevékenységei, „emberségessége, tisztességessége” segíteni fog abban, hogy „a Belváros felszabaduljon”.

Ezért támogatja a Momentum őt a továbbiakban, de Donáth szerint ez nem csak egy gesztus Juhász irányába, ezt az egész ellenzéki politizálás szimbólumának tartja. A Momentum elnöke ugyanis azt akarja, hogy mindenhol gyors megállapodás legyen az ellenzéki polgármesterjelöltekről.

Juhász abban bízik, hogy más pártok is követik a Momentum példáját, mert szerinte olyan jelölt kell a Belvárosban, aki „minél nagyobb választói réteget meg tud szólítani”.

Így (egyelőre) két ellenzéki jelölt maradt a kerületben: Juhász mellett az ellenzék helyi frakcióvezetője, Kovács Alex Gábor is indul a helyi ellenzéki képviselők támogatásával, és korábban már mindketten jelezték, hogy nyitottak lennének egy előválasztásra. Mellettük még a Mi Hazánk is indít saját jelöltet, Szikora Istvánt.

A Momentum bejelentésére a másik ellenzéki jelölt, Kovács Alex úgy reagált, szerinte vele lehet leváltani a Fideszt a kerületben, mert Juhász Péter egyszer már kikapott a Belvárosban.

Juhász 2014-ben is indult a polgármesteri posztért, de akkor alulmaradt.

Az V. kerület nehéz terepnek számít az ellenzéknek: a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter 2014 óta a Belváros polgármestere, előtte pedig két cikluson át Rogán Antal vezette a kerületet. 2019-ben a Fidesz polgármesterjelöltje a szavazatok 52,49 százalékával nyert, ellenfele, az MSZP-s Tüttő Kata 42,47 százalékot gyűjtött össze.

Juhász Pétert támogatja a Momentum a Belvárosban – Donáth Anna, Kerpel-Fronius Gábor és Juhász Péter közös sajtótájékoztatója

Posted by Momentum Mozgalom on Thursday, February 1, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések