A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Róna Péter vezeti a Jobbik EP-listáját

Úgy tűnik a Jobbik nem tudott előhúzni egy olyan politikust sem a sorai közül, aki érdemes lenne arra, hogy az EP listájukat vezesse, ezért Róna Péter közgazdász, jogász, az Oxfordi Egyetem oktatója, az ellenzéki összefogás korábbi köztársaságielnök-jelöltje került a listájuk első helyére.

Gyöngyösi Márton bejelentette, hogy Róna Péter vezeti a Jobbik – Konzervatívok európai parlamenti listáját. A pártelnök többek között úgy jellemezte a közgazdászt, hogy „egy igazi magyar és egy igazi európai egy személyben”, aki Európában megmutathatja azt, hogy „a magyar nép nem egyenlő a Fidesszel, a magyar emberek nem egyenlők Orbán Viktorral. Van itt egy másik Magyarország, amely más ügyeket, más szemléletet képvisel, mint a rendszer”.

Gyöngyösi Márton kitért arra is, hogy Róna Péter volt az ellenzéki összefogás korábbi köztársaságielnök-jelöltje. A politikus úgy vélekedett, ha Róna Péter lenne ma Magyarország államfője, nem fordulhatna elő, hogy pedofilügyben adjon kegyelmet.

Nehéz helyzetben vállaltam a felkérést, de úgy gondoltam némi töprengés után, hogy magyarként és európaiként erre csak pozitív választ lehet adni.

A Jobbik – Konzervatívok olyan úton halad, amely a magyar konzervativizmus és polgárosodás legjobb nemzeti hagyományaira épít, ami visszavezet a rendszerváltók által kijelölt útra, amiről sajnálatos módon letértünk – mondta Róna Péter a sajtótájékoztatón, akinek a figyelmét nyilván elkerülte a napokban kiszivárgott antiszemita megjegyzés, amit Gyöngyösi Márton tett a néppártosodás után.

Az EP-listavezető szerint Magyarország barátok, szövetségesek nélkül maradt Európában.

Mint fogalmaz: "elvállaltam, mert képviselni szeretnék egy józan, felkészült, felelősségteljes magyar álláspontot, amely képes megjeleníteni a magyar érdekeket mások sértegetése, a hőzöngés és a gyűlöletkeltés politikája helyett."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések