A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: a legújabb orosz fegyverek felülmúlják a NATO-fegyvereket


A legújabb orosz fegyverek felülmúlják a NATO-fegyvereket, a védelmi ipar növeli a szállítások mennyiségét, a kormány pedig bővíti a katonai-ipari komplexum alkalmazottait támogató intézkedéseket. Vlagyimir Putyin az orosz hadiipari komplexum eredményeiről és a problémás kérdésekről beszélt a “Mindent a győzelemért!” elnevezésű fórum résztvevőivel Tulában. 

Az államfő szerint az orosz hadiipari komplexum termékei külföldön keresettek és felülmúlják az észak-atlanti szövetség országainak termékeit.

“Ha összehasonlítjuk a modern NATO fegyverzetet és a szovjet korszak utolsó időszakának fegyverzetét, ott bizonyos tekintetben gyengébbek, egyébként nem mindig. Ha pedig a legújabb fegyvereinket vesszük, akkor azok egyértelműen felülmúlnak mindenkit”

– mondta az elnök.

Pontosította, hogy a rakétafelszerelésekre, a páncélozott járművekre és a harctéren használt összes fegyverre gondolt.

Ma az orosz védelmi vállalatoknak “rengeteg megrendelésük van”

– hangsúlyozta az elnök. Ezek a termékek dollármilliárdok értékben mennek külföldre – tette hozzá. Különösen a Pancir légvédelmi rakétarendszer “nagy keresletnek örvend”.

Az ipar fejlődéséről szólva Putyin emlékeztetett arra, hogy az elmúlt másfél évben több mint 520 ezer új munkahely jött létre az orosz védelmi iparban.

“Dolgozni fogunk és gondolkodni fogunk a szociális kérdések megoldásán is, mindenekelőtt természetesen a további béremeléseken (a védelmi ipari vállalatok alkalmazottai számára. – A szerk.), a lakhatási kérdések megoldásán, a szó legtágabb értelmében vett szociális kérdéseken”.”

A védelmi vállalatok dolgozói a fegyverek teljes skáláját, beleértve a páncélozott járműveket, a rakétafelszereléseket és a nagy pontosságú fegyvereket az ország által megkövetelt magas arányban szállítják – hangsúlyozta Putyin. Elmondta, hogy “az emberek keményen dolgoznak a vállalatoknál, de ha szükséges, közvetlenül a harci zónába, közvetlenül a frontvonalba mennek, és a helyszínen látják, hogy mi és hogyan működik, és elvégzik a megfelelő kiigazításokat”. Az elnök az ilyen munkát igazi hősiességnek nevezte.

Az orosz elnök emellett kiemelte a medikusok munkáját.

“Az orvosok és a fronton, a katonai kórházak orvosai, a polgári egészségügyi intézmények orvosai mindent megtesznek, hogy támogassák a srácokat, segítséget, támogatást nyújtsanak nekik, hogy időben alkalmazzák a legújabb eszközöket, a legújabb kezelési módszereket, és ez a legfontosabb összetevője minden sikernek”.” – mondta.

A Mindenki a győzelemért fórumot az Összoroszországi Népfront szervezte. A rendezvényen Oroszország minden régiójából 600 különböző szakma képviselője vett részt – munkások, a védelmi vállalatok és más iparágak mérnökei, tudományos dolgozók, állami szervezetek, orvosok, haditudósítók, önkéntesek. A résztvevők tematikus szekciók keretében vitatták meg a hadműveletnek nyújtott segítség megszervezésének kérdéseit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések