A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyilvánosságra hozták a kormányinfón a budapesti antifa támadás egyik áldozatának fotóit


Nyilvánosságra hozta a tavalyi, antifasiszta támadássorozat egyik áldozatáról készült fotókat Gulyás Gergely a kormányinfón.

A miniszter azzal indokolta ezt, hogy a nemzetközi sajtóban olyan hírek jelentek meg, miszerint az ügy egyik kulcsszereplőjét, a Magyarországon elfogott olasz nőt embertelen körülmények között tartják fogva.

Gulyás Gergely cáfolta a vádakat. 

Gulyás Gergely kitért az Antifa-ügyre is, amellyel kapcsolatban elmondta, egy taggal kapcsolatban valótlan állítások jelentek meg a sajtóban. A tárcavezető hozzátette, hogy az említett személy fogvatartási körülményei megfeleltek az EU-s és a magyar előírásoknak, az egészségügyi ellátást és a higiéniai körülményeket illetően is.

A miniszter kitért arra is, hogy az olasz terhelt szavahihetősége erősen megkérdőjelezhető, az eljárás során több személyes információról is hazudott.

Mivel az elkövető nem ismerte el bűnösségét, és az eljárás folytatódik, az ügyészség az előzetesen meghatározott 11 évnél is hosszabb szabadságvesztést fog indítványozni – mondta Gulyás Gergely.

A miniszter azzal zárta, hogy a fentiek tekintetében az ügyben minden más híresztelést egy Magyarország elleni lejáratóakciónak kell tekinteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések