A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: Zene Orbán füleinek az EU-csúcson született megállapodás


A Politico is beszámolt a csütörtöki EU-csúcs eredményeiről. A brüsszeli lap diplomáciai forrásokra hivatkozva közölte: az európai vezetőknek három kiegészítéssel sikerült megnyerniük Orbánt.

„Az Európai Bizottság éves jelentést készít az ukránoknak szánt segélycsomag végrehajtásáról, amelyrőlvezetői szintű vita lesz, és ha szükséges, két év múlva az Európai Tanács felkéri a Bizottságot: javasolja az új költségvetés felülvizsgálatát az Európai Tanács kapcsolódó tervezetének mentén. Az EU vezetői továbbá kiegészítették a megállapodást egy sorrál, amely a korábbi, 2020 decemberi döntésükre reflektál. A kiegészítés biztosítja, hogy az Európai Bizottság tisztességesen és objektíven értékeli a jogállamiság helyzetét Magyarországon” – olvasható a lap hasábjain.

Ez zene Orbán füleinek, hiszen a 2020-as szöveg hatással van arra a 6,3 milliárd eurónyi uniós kohéziós forrásra, amelyet a jogállamiság hiányosságai miatt fagyasztottak be Magyarország számára”

– teszi hozzá a brüsszeli lap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések