A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leszavazta az amerikai szenátus az Ukrajnának szánt 60 milliárdos támogatást


Az amerikai szenátus szerdán leszavazta azt az átfogó javaslatot, ami szigorúbb határellenőrzést vezetett volna be, valamint új támogatásokat nyújtott volna Ukrajnának és Izraelnek. 

Végül csak 49-en szavaztak mellette, 50-en ellene. A törvényjavaslat elfogadásához 60 igen szavazatra lett volna szükség.

Az összesen 118,3 milliárd dolláros csomag három részből állt:

- 20,2 milliárdot fordítottak volna a bevándorlási reformra. Ennek részeként korlátozták volna a menedékkérelmek elfogadását, ha a határátlépések száma meghaladja a heti ötezer főt.

- Ukrajna támogatására 60 milliárdot szántak volna.

- 14,1 milliárddal Izraelt támogatták volna.

A hónapokig tartó egyeztetések ellenére csak négy republikánus képviselő akadt, aki hajlandó volt megszavazni a javaslatot.

Ugyanakkor a szenátus várhatóan még szavaz szerdán egy 96 milliárd dolláros csomagról, amiben a bevándorlásról szóló rendelkezések nem szerepelnek, csak a külföldi segélyek. Ebben ott lesznek a csendes-óceáni térségnek szánt támogatások is. A republikánus Roger Wicker szerint ez a csomag meg fogja kapni a szükséges 60 szavazatot. Kérdés viszont, hogy a képviselőházban az Ukrajna támogatását ellenző republikánusok átengedik-e.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések