A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közös polgármesterjelöltet indítanak az ellenzéki pártok Újbudán


A budapesti kerületek közül elsőként Újbudán született megállapodás az ellenzék pártjai között, a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd–Zöldek, az LMP közös polgármesterjelöltje László Imre lesz – írják közleményükben. László Imre jelenleg is Újbuda polgármestere, a DK elnökségi tagja. 

Orosz Anna, a kerület országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a koalíciós pártok egy erős és befogadó kerületért dolgoznak. Ahhoz kérik a választók felhatalmazását, hogy tovább dolgozhassanak egy zöld, szolidáris és szabad Újbudáért.

Az önkormányzati választásokat június 9-én tartják. Az ellenzéki oldalon nagy kérdés lesz, hogy a negyedik kétharmados vereség után hol lesznek képesek együttműködni a pártok. Az EP-választáson a pártok többsége önállóan indulna, az önkormányzati választáson azonban muszáj lesz összefogni. Az együttműködést viszont több tényező is nehezíti. Többek közt az, hogy a két választást egy napon tartják, és több párt nem szeretne előválasztást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések