A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Wagenknecht német politikus saját pártot alapított Berlinben


Megtartotta pártja alapító ülését Sarah Wagenknecht német politikus, aki bírálja Németország részvételét az ukrajnai katonai szállításban és az Oroszország elleni szankciókat.

„Új pártot alapítunk Berlinben”

– írta a Facebookon.

A politikus sajtótájékoztatót tartott, amelyen többek között elmondta, hogy Thomas Geisel volt düsseldorfi polgármester és Fabio De Masi volt baloldali képviselő indul az uniós választásokon.

Az előzetes becslések szerint az új párt induló tőkéje 1,4 millió euró lehet, ennyi pénzt adományoztak a németek a 2023-ban pártstátusszal nem rendelkező elődszervezetnek - mondta Wagenknecht.

Wagenknecht októberben jelentette be, hogy a "józanság és igazságosság" érdekében kilép a Baloldali Pártból, és a jövőben saját politikai erőt hoz létre. Az akkori felmérések szerint a németek akár 14 százaléka is kész volt támogatni a leendő pártot.

Wagenknecht december közepén új frakciót alakított a Bundestagban. Többször Orbán Viktorról is pozitív véleményt fogalmazott meg.

Nem kell kedvelnem Orbánt azért, hogy elismerjem, az országa érdekeit szolgálja - jelentette ki korábban.

Bundespressekonferenz zur Gründung der Partei "Bündnis Sahra Wagenknecht"

Am 8. Januar 2024 (Montag) ist es so weit: Wir gründen in Berlin die neue Partei und werden am selben Tag in der Bundespressekonferenz unsere weiteren Pläne der Öffentlichkeit vorstellen. Hier können Sie am 8. Januar um 13:00 live dabei sein:

Posted by Sahra Wagenknecht on Friday, January 5, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések