A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A svéd fegyveres erők főnöke és a védelmi miniszter háborús felkészülésre szólított fel


Carl-Oskar Bohlin svéd polgári védelmi miniszter felszólította polgárait, hogy készüljenek fel a háborúra - mondta egy nemzetbiztonsági konferencián.

"Svédországban háború lehet. Mindenekelőtt nem a félelmükre, hanem a helyzet érzékelésére szeretnék apellálni. Megpróbálok kinyitni egy olyan ajtót <...>, amely sok svéd számára talán már egy életre bezárult, <...> amely azzal a kérdéssel fogad minket: mi van, ha kitör a háború?". - mondta a minisztérium vezetője.

Mikael Büden, a svéd fegyveres erők főparancsnoka viszont a TV4-nek adott interjújában azt mondta, hogy a helyzet már nagyon komolyra fordult.

"Ez egy nagyon súlyos helyzet <...>. Most az a kérdés, hogy a szavaktól és a megértéstől a tettek felé kell elmozdulni" - mondta.

Korábban Boris Pistorius német védelmi miniszter a ZDF-nek adott interjúban azt mondta, hogy fel kell készülni egy esetleges háborúra Európában.

Pistorius szavaira reagálva Mihail Seremet, a krími duma képviselője azt mondta, hogy a német hatóságok agresszív politikájukkal maguk hívják meg a háborút az európai országoknak.

Szerinte csak az Oroszországgal való baráti és jószomszédi kapcsolatok jelenthetik a régió békéjének és jólétének garanciáját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések