A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tusk: Az EU Orbán nélkül is megtalálja a módját Ukrajna megsegítésének


A lengyel miniszterelnök szerint Ficónak vigyáznia kell, nehogy úgy elszigetelődjön, mint a magyar miniszterelnök.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök kedden kijelentette, hogy az EU mindenképpen megtalálja a megoldást Ukrajna érdekében, akár Orbán Viktorral, akár nélküle – írja a lengyel Goniec.

A csütörtökön rendkívüli EU-csúcsot tartanak Brüsszelben, amelyet gyakorlatilag azért szerveznek, mert a magyar kormányfő tavaly év végén megakadályozta az Ukrajnának szánt uniós segély elfogadását.

Akárhogyan is lesz, találunk megoldást, Orbánnal vagy nélküle, hogy támogassuk Ukrajnát

- fogalmazott Tusk egy keddi sajtótájékoztatón.

A lengyel miniszterelnök, aki korábban az Európai Tanács csúcstalálkozóinak elnöke volt, Orbánt a EU "egyetlen nyíltan ukránellenes" vezetőjének nevezte.
 
Tusk bejelentette azt is, hogy a csúcstalálkozót megelőzően megbeszélést folytat Robert Fico szlovák miniszterelnökkel, ami feldühítette Kijevet. Fico ugyanis korábban megkérdőjelezte Ukrajna szuverenitását, és felszólította Kijevet, hogy a békéért cserébe engedjen át bizonyos területeket Moszkvának.

Szlovákia érdeke, hogy ne kerüljön a politikai és erkölcsi perifériára, ahová Orbán Viktor került a Putyin-párti retorikájával

- nyilatkozta erről Tusk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések