A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Törökországban letartóztattak egy izraeli focistát, mert Dávid-csillagra mutatott a kamerák előtt


A Hamász Izrael elleni terrortámadása óta eltelt századik napról emlékezett meg gólörömében a Törökországban játszó izraeli labdarúgó, Sagiv Jehezkel, azzal, hogy a csuklójára rajzolt Dávid-csillagra mutatott a kamerák előtt. Válaszul a török hatóságok hétfőre letartóztatták, majd klubja, az Antalyaspor kirúgta őt.

A 28 éves játékos a Trabzonspor elleni egyenlítő gólja után a bekötött kezét mutatta a kamerába, amin a „100 nap – 7.10” felirat és egy Dávid-csillag szerepelt. Yilmaz Tunc török igazságügyi miniszter az X-en megerősítette, hogy az antalyai ügyészség nyomozást indított Jehezkel ellen, gyűlöletre való nyilvános uszítással vádolják – írja Soros blogja.

A török média szerint a klub bejelentette, hogy ügyvédei dolgoznak az izraeli játékos szerződésének felbontásán. Jehezkel a klub tudta nélkül hajtotta végre akcióját, és még a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) is teljesen elfogadhatatlannak nevezte a játékos viselkedését.

Izrael és Törökország között évek óta feszült a viszony, nyáron azonban a közeledés jelei mutatkoztak. A Hamász Izrael elleni támadása után Recep Tayyip Erdoğan török elnök kezdetben mérsékletre szólította fel Izraelt és a terrorszervezetet is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések