A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Többen megsérültek egy iskolai lövöldözésben Iowa államban - Az LMBTQ-közösség tagja lehet az elkövető


Több diák is megsebesült, amikor az év első tanítási napján fegyveres kezdett lövöldözni Iowa állam egy kisvárosának középiskolájában, csütörtökön.

A jelentések szerint a sérülteket Iowa állam fővárosa, Des Moines kórházaiba szállították, de pontos számukról és állapotukról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok.

A rendőrség közölte, hogy az erőszakos cselekményről a tanórák előtt érkezett bejelentés helyi idő szerint reggel fél nyolc körül Perry városának középiskolájából. A támadót a kiérkező rendőrök holtan találták, az eddigi vizsgálatok alapján saját magával végzett, személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A megyei rendőrhatóság vezetője azt mondta, hogy tart az esemény körülményeinek felderítése. Adam Infante arról számolt be, hogy a lövöldözés még a tanítási idő kezdete előtt történt, ezért kevesen voltak az iskola épületében.

Hozzátette: a sebesültek közül legkevesebb egy ember iskolai alkalmazott. Perry 8 ezer lakosú kisváros, amely mintegy 60 kilométerre fekszik Des Moines-tól. Az elnök nevében a Fehér Ház szóvivője sajtótájékoztatóján együttérzését fejezte ki a lövöldözés sérültjeinek és hozzátartozóinak. Karine Jean-Pierre arra szólította fel a kongresszust, hogy fogadjon el törvényeket a fegyverbirtoklás szabályainak szigorításáról, a többi között a nagy kapacitású tárak szabad árusításának betiltásáról.

Közben sajtóinformációk jelentek meg arról, hogy a feltételezett elkövető transznemű volt, aki nyíltan vállalta az LMBTQ-közösséghez való tartozását.


Úgy tudni, több TikTok-videót is közzétett, amiben “eljátszotta” a lövöldözést.

A közösségi médiában arról írnak, hogy önként vetett véget életének, de ezt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések