A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

The Telegraph: Oroszország megnyerheti az ukrajnai háborút


Az, hogy Oroszország átállt a hadigazdaságra, „végeredményben lehetővé teszi számára, hogy megnyerje a háborút Ukrajnában, ha a Nyugat nem kezd el ugyanolyan tempóban fegyvereket szállítani – írja a The Telegraph.

A brit lap úgy véli, hogy a jelenleg orosz termelés nem elegendő ahhoz, hogy már az idén megvalósítson egy átfogó nagy offenzívát, de az orosz ipar hároméves mozgósításban gondolkozik. A nyugati becslések szerint

Oroszország GDP-je 40 százalékát költi fegyverkezésre, ami több, mint az egészségügyre és oktatásügyre költött pénz összesen.

Annak ellenére, hogy a nyugati elemzők szerint az orosz hadigazdaságról szóló orosz statisztikák politikai okokból túlzóak lehetnek, ez nem jelenti azt, hogy a változás nem jelent kockázatot a Nyugat számára.

A cikkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy arra a régóta sejthető problémára hívja fel a figyelmet, hogy a nyugati háborús propaganda, az Oroszország kapitulációjáról és felosztásáról szőtt amerikai álmok hangoztatása és Ukrajna felfegyverzése felébresztette az orosz hadiipart. A The Telegraph cikke azonban burkoltan Ukrajna támogatása mellett érvel. Az általa megszólított megint csak névtelen forrás szerint az „oroszok most még sebezhetők, de a válságot túlélik”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések