A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Századosként a csádi katonai misszió előkészítésén dolgozik Orbán Gáspár - Frissítve

A honvédelmi miniszter kabinetjének tagjaként a csádi katonai misszió előkészítésében vesz részt Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár.

Ez Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Indexnek adott interjújából derült ki. Ahogyan az is, hogy Orbán Viktor fia jelenleg századosi rangban szolgál a hadseregben.A lap szerint Orbán Gáspár halálhírét keltik a közösségi médiában. Ennek apropóján kérdeztek rá, hogy hol és milyen rendfokozatban szolgál a miniszterelnök fia.

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott:

„Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az Egyesült Királyság-beli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt.

Odamegy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít.”

Orbán Gáspár speciális jogi ismeretével és nyelvtudásával indokolta a miniszter, hogy miért vezényelte át alakulatától a miniszteri kabinethez. A közösségi médiában keringő híresztelésekre reagálva pedig azt mondta, hogy: „A százados úr kiváló egészségnek örvend.”

Orbán Gáspár 2019-ben vonult be a hadseregbe. Az év júniusában tette le az esküt a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századánál. Az eseményen jelen volt a miniszterelnök is. Minderről a Szolnok TV számolt be akkor, de a videót és az eskütételt megörökítő galériát nem sokkal később leszedték.

Frissítés:

Oldalunk is az alábbi e-mail címről kapta meg Dániel Pétertől Orbán Gáspár halálhírét.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések