A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három ügyben indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság

A Bizottság intézkedéseket tesz az uniós irányelvek teljes körű és időben történő átültetése érdekében.

Az Európai Bizottság három ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben

– derült ki az Európai Bizottság hivatalos honlapján.

Az Európai Bizottság a szén-dioxid kibocsátását beárazó kibocsátáskereskedelmi rendszer új szabályai miatt kezdte meg az egyik eljárást. Ezek a módosítások szigorítják a jelenlegi előírásokat és új gazdasági ágazatokban is bevezetik az ETS-nek nevezett rendszert, mint (2027-től) az épületekre, a közúti közlekedésre és a kis kibocsátású iparágak tüzelőanyagaira. Az uniós tagállamok közül egyedül Dánia ellen nem indult ez ügyben eljárás.

A második eljárást Magyarország és 16 másik tagállammal szemben indították el, mert az új gépjármű-felelősségbiztosítási szabályok átvezetését sem jelezték a tavaly decemberi határidőre.

Végül, de nem utolsó sorban: 21 tagállam, köztük Magyarország maradt adós a nem teljesítő hitelekről szóló irányelv átültetésével. Ez többek között fogyasztóvédelmi biztosítékokat és jelentős átstrukturálási intézkedéseket vezet be, például nem fizető adósok késleltetve fizethetik a törlesztőrészleteiket, módosulhatnak a kamataik vagy részlegesen elengedhetik az adósságukat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések