Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan datolyás morzsasüti zabpehellyel: így lesz a teteje igazán ropogós


Készíts roppanós morzsasütit ragacsos, datolyás töltelékkel!


Az édes datolyából csodás morzsasüti készíthető. Legjobb, ha találsz medjoolt, azaz királydatolyát, ami a legnagyobb és legzamatosabb fajta, de ha ilyenhez nem jutsz hozzá, hagyományos típusból is nyugodtan összeállíthatod. A süti tésztája nagyrészt zabpehelyből áll, így tele van rostokkal.

Hozzávalók 16 szelethez

A töltelékhez:
👉 40 dkg Medjool datolya
👉 2.5 dl víz
👉 2 evőkanál citromlé
👉 2 evőkanál barna cukor
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna

A tésztához:
👉 17.5 dkg zabpehely
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg cukor
👉 1 csipet sütőpor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A töltelékhez a datolyát kockázd fel, és tedd egy kis lábosba. Add hozzá a vizet, a citromlevet és a barna cukrot, és forrald össze. Ekkor keverd hozzá a szódabikarbónát is. Gyöngyöztesd öt percig, közben fakanállal folyamatosan kevergesd, amíg a datolya szétesik. Tedd félre hűlni.

Közben állítsd össze a tésztát. A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót vegyítsd el egy tálban, majd morzsold el őket a felkockázott vajjal. Morzsás állagú egyveleget fogsz kapni. Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomkodd bele a tészta felét. Erre kend rá a datolyás tölteléket, amelyre morzsold rá a maradék tésztát. Told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a morzsa a tetején ropogósra pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések