Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Almával sült sertésszelet rozmaringos pácban: alig munkával készül, mégis mennyei


A szaftos, rozmaringos sertésszelethez nagyon jól megy az alma: ha együtt sütöd őket, átveszik egymás zamatát.


A sertésszelet rozmaringos pácban érlelve, almaszeletekkel együtt sütve fantasztikus ebéd lehet, ráadásul munka sincs sok vele. Legjobb, ha szaftos, omlós tarjából készíted. A pácolásra szánj elég időt: ha teheted, már előző este tedd a hússzeleteket a fűszeres lébe, hogy kellően átjárják az ízek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 szelet sertéstarja
👉 4 evőkanál olaj
👉 2 alma
👉 2 dl fehérbor
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 nagy hagyma
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal. A sót még ne add hozzá, csak közvetlenül a sütés előtt. A hússzeleteket enyhén klopfold ki, kend meg őket a páccal, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a tarjaszeleteket szedd ki a pácból, sózd meg őket, és egy forró, száraz serpenyőben oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget mindkét oldalukra. Emeld át őket egy tepsibe, tedd melléjük a felcikkezett almát és hagymát. Öntsd fel egy deci borral, és alufóliával lefedve told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva öntsd rá a bor másik felét is, így süsd újabb fél órát. Végül vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy a hús kicsit megpiruljon tíz perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések