A brazil sült ananász húsok mellé köretként vagy desszertnek is megállja a helyét.
A népszerű brazil finomsághoz, a sült ananászhoz tényleg nem kell semmi különleges hozzávaló. Vannak, akik grillrácson szeretik készíteni, mások inkább arra szavaznak, hogy letakarva, sütőben süssük, ekkor ugyanis az édes szaft még jobban átjárja a gyümölcsöt. Ragacsos sült oldalas mellé különösen finom, de desszertként is tálalhatod.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg barna cukor
👉 3 dkg vaj
👉 2 teáskanál fahéj
👉 1 ananász
Elkészítés:
Az ananászt hámozd meg, és vágd hasábokra. A cukrot keverd el a fahéjjal. Az ananászszeleteket forgasd meg a cukorban úgy, hogy mindenhol egyformán bevonja. Még jobb módszer, ha a szeleteket egy zárható tasakba teszed, erre öntöd a cukros keveréket, és jól összerázod.
A sütést kétféle módon végezheted. Forró grillrácsra pakolva oldalanként három-öt perc alatt megsülnek. Ha tepsibe teszed, béleld ki sütőpapírral. A papírra kockázz vajat, és helyezd rá az ananászszeleteket. Takard le alufóliával, és 25-30 perc alatt süsd őket puhára.
0 Megjegyzések