Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült, fűszeres paradicsomszósz tükörtojással: így készül a híres Bombay Eggs


A Bombay Eggs húsmentesen is kiadós, fűszeres fogás.


A paradicsomos szósszal és tükörtojással készülő Bombay Eggs egyesek szerint a másnaposságra is tökéletes, de nem csak egy átmulatott éjszaka után érdemes elkészíteni. Ebbe a változatba csicseriborsó is kerül, hogy valóban igazán kiadós legyen. Ha van olyan serpenyőd, amely a sütőt is bírja, abban készítsd, de akkor sem történik tragédia, ha ilyened nincs: akkor egy ponton kanalazd át a mennyei egyveleget egy tepsibe.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 db koktélparadicsom
👉 4 tojás
👉 2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
👉 1 doboz konzerv-csicseriborsó
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom (7-8 g)
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál Bombay masala fűszerkeverék
👉 1 teáskanál gyömbér
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 1 teáskanál cukor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 ízlés szerint chili

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Amikor már puha, keverd hozzá a fűszerkeveréket, a gyömbért, a kurkumát és az ízlés szerint adagolt chilit. Pirítsd együtt egy-két percig, majd húzd le a tűzről. Keverd bele először a sűrített paradicsomot, utána a hámozottparadicsom-konzervet és a lecsepegtetett csicseriborsót. Szórd meg sóval, borssal és egy kevés cukorral, hogy a savasságát enyhítsd. Lefedve kezdd el összefőzni. Közben a koktélparadicsomokat felezd el, és keverd a mártásba.

20 perc főzés elteltével húzd le a serpenyőt a tűzről. Ha az edényt nem lehet sütőbe tenni, öntsd át egy tűzálló tálba. Alakíts ki a szószban négy lyukat, ezekbe üss egy-egy tojást. Told az egészet 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg a tojás a tetején megsül. Tálald friss kenyérrel vagy házi készítésű naannal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések