A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rálőtt a szomszédja kutyájára egy tataházi férfi


A Bajai Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a házának udvaráról a lőfegyvernek minősülő légpuskájával szándékosan rálőtt a szomszédjának kutyájára. A lövés az állatot eltalálta, a kutya azonban életben maradt.

A vádirat szerint a tataházi férfi – az ügy vádlottja – tavaly július 7-én, a délutáni órákban, az ingatlanjának udvaráról szándékosan rálőtt a szomszédos ház udvarán, szabadon lévő németjuhász kutyára.

A vádlott az állatot el is találta, a kutya azonban túlélte a támadást.

Az állatorvosi vizsgálata során kiderült, hogy a lövedék a kutya testében maradt. Az elkövető cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy elpusztulását okozza.

A vádlott által használt csőletöréses légpuskáról a nyomozás során megállapították, hogy – csőtorkolati energiájának nagysága miatt – az lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához szükséges engedéllyel az elkövető nem rendelkezett.

Az ügyészség a férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével és állatkínzás vétségével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések