A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Prosztatarákot diagnosztizáltak a Pentagon vezetőjénél


Lloyd Austin amerikai védelmi miniszternél, akinek nem tervezett kórházi kezelése botrányt váltott ki az amerikai kormányban, prosztatarákot diagnosztizáltak - derül ki a Pentagon által kiadott orvosi közleményből.

"A laboratóriumi eredmények változása 2023 elején mutatta ki, hogy a miniszter prosztatarákban szenved, ami kezelést igényel. December huszonkettedikén, az orvosi csapatával való konzultációt követően felvették a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központba, és egy minimálisan invazív műtéti beavatkozásnak, úgynevezett prosztatektómiának vetették alá a prosztatarák kezelésére" - áll a közleményben.

Mint az orvosok megjegyezték, a műtét alatt Austin altatásban volt, és már másnap reggel hazatért. Pontosítják, hogy a betegséget korai stádiumban észlelték.

A Pentagon vezetőjét azonban január 1-jén ismét ugyanabba az intézménybe szállították egy előző héten elvégzett beavatkozás komplikációi miatt. Az első vizsgálat húgyúti fertőzést állapított meg. Austint az intenzív osztályra helyezték. A miniszter kórházi tartózkodása alatt az állapota fokozatosan javult, és most már teljes felépülésére számítanak az orvosok.

Az amerikai védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Patrick Ryder viszont megerősítette azokat a korábbi információkat, amelyek szerint a tárcavezető hatáskörét a műtét során ideiglenesen Catherine Hicks miniszterhelyettesre ruházták át.

A tisztviselő azt is hozzátette, hogy az Austin kórházi kezeléséről szóló időben történő értesítés hiánya azért volt, mert a prosztatarák, amellyel diagnosztizálták, "mélyen személyes" ügy volt.

Mint a Politico beszámolt róla, a Pentagon három napig nem tájékoztatta a Fehér Házat a miniszter állapotáról, beleértve az elnök nemzetbiztonsági tanácsadóját, Jake Sullivant is, a kongresszust pedig 15 perccel a nyilvánosan elérhető sajtóközlemény kiadása előtt értesítették.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések