A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrsi Gergely szerint lassan nem nevezhető kórháznak a Szent János


Őrsi Gergely II. kerületi polgármester beszámolója szerint négy további osztály nem tudja fogadni a II. kerületi betegeket a Szent János kórházban, ezért tájékoztatást kér az egészségügyi ágazat irányítóitól. Ígérete szerint utána is fog járni, ez hogy lehet, plusz hogyan lehetséges úgy a szakszerű betegellátás a kórházban, ha már 5 létfontosságú osztály összeomlott, és nem fogad betegeket. 

A tavalyi év vége óta már a kardiológiai osztály sem fogad betegeket a polgármester beszámolója szerint, korábban a gasztroenterológiai, az endokrinológiai és anyagcsereosztály és a neurológiai osztály is gyakorlatilag üzemképtelen volt.

Négy további osztály nem tudja fogadni a II. kerületi betegeket a Szent János kórházban – Tájékoztatást kérek az...

Posted by Őrsi Gergely on Friday, January 5, 2024

A kórház kapcsán Kunetz Zsombor orvos és egészségügyi elemző úgy fogalmaz, hogy ebben az állapotában nemhogy centrumkórháznak, de sima kórháznak sem nevezhető a Szent János. Kunetz szerint Takács Péternek, aki a kórház korábbi főigazgatója, jelenleg pedig egészségügyi államtitkár, tudnia kellett a kórházban uralkodó rossz állapotokról, és időben lépéseket kellett volna tennie, de ő nem tett semmit.

Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy földbe állt az Észak-budai Szent János Centrum Kórház a II- kerületi ellátás...

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Friday, January 5, 2024

A kórház szerint szó sincs osztálybezárásokról

A kórház sajtóosztálya emlékeztet rá, hogy 2024. január 1-től betegbiztonsági okokból munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül nem biztosítható az ápolási képesség. „A szabályozásnak megfelelően intézményünk az elmúlt egy évben számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy minél kevesebb vállalkozó és személyes közreműködő bevonásával szervezze meg a betegellátást, jelentősen csökkentettük a közreműködői óraszámot. A biztonságos betegellátás érdekében a belgyógyászati (kardiológia, diabetológia, gasztroenterológia) és a neurológia ellátások esetében végrehajtott átszervezés érintette az adott osztályok ágyszámait és területi ellátási kötelezettségeit. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezek az osztályok „leállnak”, hanem azt, hogy egy átmeneti időszakban ugyan csökkentett ágyszámmal és kisebb területi ellátási kötelezettséggel, de minden szakmában továbbra biztosítják a betegellátást.”

Hozzátették, hogy társintézményekkel együttműködve folyamatosan biztosított a II. kerületi betegek megfelelő ellátása is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések