A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghalt Jakab Csaba, Chuck Norris magyar hangja

Hetvenéves korában meghalt a magyar szinkronszakma egyik legikonikusabb alakja, Jakab Csaba.

A színész olyan nemzetközi sztároknak kölcsönözte magyar hangját, mint Chuck Norris, Denzel Washington, Jean-Claude Van Damme vagy Kurt Russell.

A csornai színész középiskolás éveit Algírban, Algéria fővárosában töltötte. Noha építészmérnök édesapja szerette volna, hogy nyomdokaiba lépjen, Jakab Csaba ifjú korától tudta, hogy az ő helye a színpadon van. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán sajátította el a szakma alapjait, olyan színházakban játszott többek közt, mint a Vígszínház, a Szigligeti Színház vagy a József Attila Színház.

Filmszerepeket az 1980-as évektől vállalt, valamint olyan ikonikus előadásokban is szerepelt, mint az István, a király.

Noha számos színdarabban, tévé- és nagyjátékfilmekben is többször láthatták a nézők, sokan ikonikus szinkronszerepei miatt emlékeznek a színészre. Rengeteg nemzetközi sztár magyar hangját adta, úgymint Chuck Norris, Denzel Washington vagy Jean-Claude Van Damme.

Olyan emblematikus sorozatokban hallhattuk a színész hangját, mint a Csillagkapu, az Alias, a Walker, a texasi kopó vagy a CSI: A helyszínelők. Televíziós műsorokban is többször vállalt szerepet. Utoljára élő adásban 2023-ban láthatták Jakab Csabát a nézők. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések