A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újbudai rendőrgyilkosság: „Nem én ütöttem bele a kést, ő fordult bele”


Szinte napra pontosan egy éve történt az újbudai rendőrgyilkosság, és az ügyben várhatóan még idén ítéletet hirdet a Fővárosi Törvényszék. A törvény szerinti felülvizsgálatot, mely szerint szükséges-e a továbbiakban a vádlott kényszergyógykezelése, arról csütörtökön döntött a bíróság.

Egymásnak estek a szakemberek kedden a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében, ahol az IMEI szakemberei szerint már távozhatna Sz. Szilárd a gyógyintézetből, de a bíróság szakértői szerint kóros a férfi elmeállapota. Végül Szabó Judit tanácselnök új igazságügyi szakértő kirendelését indítványozta, valamint a következő tárgyalásokon várhatóan a férfi jelenlegi kezelőorvosát is tanúként hallgatja meg a bíróság.

A HVG.HU TUDÓSÍTÁSA SZERINT CSÜTÖRTÖKÖN A BÍRÓSÁG ELRENDELTE A TOVÁBBIAKBAN IS A FÉRFI KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSÉT, ÍGY TOVÁBBRA IS MARAD AZ IMEI-BEN SZ. SZILÁRD.

Kedden a szakértői meghallgatás után tanúvallomások felolvasásával folytatódott az ülés, és ezzel is zárult a csütörtöki tárgyalás. Az előző naphoz hasonlóan a vádlott ezúttal is többször hazugsággal vádolt meg minden tanút, akit meghallgatott az ügyészség. Szerinte ugyanis óriási népharag kezdődne, ha kiderülne, hogy rátámadtak a rendőrök.

Nem én támadtam rájuk, nem megöltem Pétert, védtem magam. Péter rám mászott. Nem én döftem bele a kést, ő fordult bele

– mondta a vádlott, akit a büntetés-végrehajtási intézet kommandósai kísértek erre a tárgyalásra is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések