A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev: Oroszország mindent megtesz, hogy ellenségei örökre eltűnjenek a föld színéről


Kijev megpróbálja kihívás elé állítani az Oroszországi Föderációt és az egész civilizált világot, Oroszország mindent megtesz azért, hogy ellenségei örökre eltűnjenek a föld színéről – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a VK oldalán.

Emlékeztetett arra, hogy január 27-én van Leningrádi ostrom feloldásának 80. évfordulója.

“Kötelességünk ápolni a szovjet nép hőstettének emlékét. Számunkra ez a bátorság és a kitartás forrása a neofasizmus erői elleni harcban” – hangsúlyozta a politikus.

“A kijevi rezsim a Nyugat támogatásával nemcsak Oroszországot, hanem az egész civilizált világot próbálja kihívás elé állítani. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ellenségeink, mint 80 évvel ezelőtt, örökre eltűnjenek a föld színéről”

– írja Medvegyev.

A blokád feloldásának évfordulóját az egész ország számára különleges dátumnak nevezte.

“Ez a második világháború egyik legsúlyosabb tragédiájának és a szovjet nép egyik legnagyobb hőstettének élő emléke. Csaknem 900 napon és éjszakán át folyamatosan bombázták a várost. Civilek százezrei haltak meg az éhhalál és a bombázások következtében” – írta.

“De a legsúlyosabb megpróbáltatások ellenére Leningrád túlélte. Katonáink és tisztjeink bátorságról és hősiességről tanúbizonyságot téve nem engedték, hogy a német megszállók elfoglalják az északi fővárost. És ami a legfontosabb, a fasisztáknak nem sikerült megtörniük a lakosok lelkesedését. Ma gyászoljuk azokat, akik az ostromlott város védelmében haltak meg, akik életük árán törték át a blokádot. Mély meghajlás előttük” – zárta bejegyzését a politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések