A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter továbbra is kórházban van


Az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin "jó állapotban" kórházban marad prosztatarákos kezelése után - közölte a Pentagon.

Közleményében azt írta, hogy Austin úr újra felvállalta feladatai egy részét, és "kapcsolatban áll vezető beosztású munkatársaival". Hozzátették, hogy nincs konkrét dátum a kórházból való kiengedésére.

A 70 éves Austin úr január 1-jén került intenzív osztályra egy december végi műtét komplikációi miatt.

A védelmi minisztérium magas rangú tisztviselői és a Fehér Ház azonban csak három nappal később értesült súlyos betegségéről.

A Pentagon sajtótitkára, Pat Ryder vezérőrnagy szombaton kiadott közleményében azt mondta, hogy Austin úr "teljes mértékben hozzáfér a szükséges biztonságos kommunikációs lehetőségekhez, és továbbra is figyelemmel kíséri [a Védelmi Minisztérium] napi műveleteit világszerte".

Hozzátette, hogy "napi frissítésekkel" fog szolgálni az állapotáról.

A védelmi miniszter az amerikai hadsereg parancsnoki láncában közvetlenül az elnök alatt áll, és a kabinet egyik legfontosabb tagjának tekintik.

Titkos kórházba szállítása biztonsági és átláthatósági aggályokat vetett fel, ami miatt a Fehér Házban három vizsgálatot indítottak az egészségügyi válságkezelésével kapcsolatban.

A Pentagon főfelügyelője közölte, hogy vizsgálatot indít az ügyben. Austin urat bírálatok érték, amiért nem tájékoztatta a magas rangú tisztviselőket a kórházi állapotáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések