A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lendvai Ildikó páros lábbal szállt bele Novák Katalinba


A szocik egykori nagyasszonya olyat tett, amit eddig még soha. A botcsinálta publicistává vedlett egykori pártállami cenzor ugyanis a néhány nappal ezelőtti véleménycikkét kommentálta, egészítette ki a Facebook-oldalán. 

A Népszavában megjelent Lendvai-cikk még annak az eseménynek az apropóján született, hogy Novák Katalin köztársasági elnök fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt, és egy csésze tea mellett megbeszélték a hazánk előtt álló fontos feladatokat. Már az alapcikk is tartalmazta a szokásos baloldali szemfényvesztés szinte valamennyi elemét, de akkor még úgy döntöttem, nem írok róla, hiszen nem volt több a szokásos Lendvai-féle, viccesnek szánt, de gyengécske irománynál. Most azonban, miután a saját Facebook-oldalán tovább habosította a hazugságokból, rosszindulatból és irigységből kotyvasztott gyűlöletkoktélját, kénytelen vagyok reagálni.

Lendvai többek közt az alábbiakat posztolta: „Nálunk a köztársasági elnök azt a feladatot kapta, hogy nő. Személyében jelképezi, hogy a magyar nők minden lehetőséget megkapnak, minden funkciót elérhetnek. Ez olyan erős bizonyíték, hogy a női esélyegyenlőség kérdése ki is van pipálva. (…) Kedves, csinos, mosolygós, és nemigen szól bele. Ahogy ez rendes asszonyoktól a családban és a munkahelyen elváratik. Háziasszonyként teával kínálja a miniszterelnököt, külföldön az ország szebbik, szolidárisabb arcát mutatja. (…) Tea megvolt a Sándor-palotában. Hinta megvolt a nyilatkozatokban. Nő megvan az elnöki székben. Mi kellene még?”

Lendvai a tőle megszokott stílusban páros lábbal szállt bele Novák Katalinba. Gyakorlatilag azt írta, hogy a köztársasági elnök kedves, csinos, mosolygós, de nem szól bele semmilyen fontos politikai kérdésbe, csak egy báb. Ezzel szemben az igazság az, hogy Novák Katalin rengeteget utazik, tárgyal, kapcsolatokat épít, öregbíti hazánk hírnevét, felszólal az ENSZ-ben vagy éppen a davosi Világgazdasági Fórumon.

Magyar emberként ezért nagy büszkeséggel nézem, követem és örömmel kísérem figyelemmel egy intelligens, okos, rátermett, kedves politikusnő nagyszerű munkáját a köztársasági elnöki székben, ellenben azt szomorúan látom, hogy egy levitézlett egykori komcsi cenzor páváskodik hétről hétre ellenzéki megmondóemberként a közéletben.

Kell még valamit mondanom Ildikó?

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések