A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mégsem született ítélet a buszban felejtett és a forróságtól meghalt kislány ügyében


Akár ítélethirdetésre is sor kerülhetett volna kedden annak az 57 éves buszsofőrnek a büntetőügyében, aki miatt a vádirat szerint 2022. június 10-én életét vesztette egy négy éves kislány. Ám a határozathozatalt a január 16-án kitűzött tárgyaláson a Tiszafüredi Járásbíróság elnapolta, mert a Tiszafüredi Járási Ügyészség vádmódosítást nyújtott be az ügyben.


Az ügyben a január 16-ára kitűzött tárgyaláson szakértői vélemény ismertetésére, tanúk kihallgatására, iratismertetésre, és akár perbeszédekre és határozathozatalra is sor kerülhetett volna.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség még tavaly április 27-én halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a büntetlen előéletű férfivel szemben. A vádirat szerint az illető buszsofőrként, 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. Feladata végeztével azonban nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy a jármű utasterében egy 4 éves gyermek maradt, aki a tűző napon, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban kialakult több mint 50 Celsius-fokos, levegőtlen forróságban órákat kényszerült eltölteni. A kislányt hiába szállították még aznap kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később életét vesztette.

Dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész érdeklődésünkre elmondta, hogy az autóbusz vezetőjének fokozott figyelmet kell fordítania a kiskorú utasokra, akik nem képesek kellően ügyelni saját biztonságukra. Az autóbusz vezetője ezen szakmai szabályok szerint köteles ellenőrizni azt, hogy ki száll fel az autóbuszra, továbbá megállás esetén a jármű vezetője utolsóként hagyhatja el az autóbuszt, és ellenőriznie kell, hogy az autóbuszon nem maradt senki sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések