A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vitaminok és rutin aranyérre


Az aranyér nagyon kellemetlen betegség, hiszen nagy fájdalmakkal is együtt járhat. Ha ezzel a problémával küzdünk, mindenképpen nagyon fontos, hogy elmenjünk kivizsgálásra. A gyógyszeres és egyéb hagyományos terápiát azonban természetes módszerekkel is ki lehet egészíteni, de erről mindenképpen konzultáljunk a kezelőorvossal.


Egyes vitaminok is nagy hasznunkra lehetnek, amennyiben aranyértől szenvedünk. A rutinra is számíthatunk a tünetek enyhítésében, amely nem más, mint egy bioflavonoid. A bioflavonoidok segítenek a véredények falait megerősíteni, és a véráramlást is fokozni tudják. A rutin kvercetinben is bővelkedik, amely erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. A rutin egy olyan flavonoid, amely már 2-3 nap alatt jelentős enyhülést hozhat azok számára, akik aranyértől szenvednek. A rutin megfelelő felszívódásához azonban egy másik antioxidánsra, mégpedig C-vitaminra is szükség van, illetve a B6-vitamin is nagyban segíti ennek a tápanyagnak a felszívódását.

A kókuszolaj is nagyon hatékony lehet azok számára, akik aranyérben szenvednek, ugyanis közepes láncú triglicerideket tartalmaz. Ez nemcsak a bél egészségét fokozza, hanem a vastagbélre, de még az aranyérre is pozitívan hat. A kókuszolaj gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így szünteti meg az aranyérrel összefüggő magas gyulladási szintet. Fogyasszunk mindennap egy-két evőkanál biokókuszolajat és hamarosan csökkenni fog az aranyérrel kapcsolatos összes tünetünk.

Az aranyér természetes kezelésében aktívan részt vehet még a Cayenne-bors is, hiszen erős gyulladáscsökkentő és vértisztító hatással rendelkezik. Mivel segít megnövelni a vér áramlását a végbél vénáiban, így szinte azonnal és nagyon gyorsan csökkenti az aranyérre oly jellemző duzzanatot és gyulladást is. Az aranyér megelőzésében fontos szerepe van a máj méregtelenítésének. Ehhez járul hozzá aktívan a Cayenne-bors.

Mézet is használhatunk az aranyér kezelésére és megelőzésére, mivel rutinban is gazdag, amely pedig gyógyító és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

A citrom is nagyon sokat segíthet az aranyér tüneteinek kezelésében, mivel gazdag forrása a citrátoknak, amelyek fokozzák a vér áramlását és segítenek a kapilláris erek megerősítésében.

A tanninok a növényi élelmiszerekben található polifenolok. Kutatások szerint a tanninok hatékony kezelési módot jelenthetnek aranyérre, ugyanis gyulladáscsökkentő és összehúzó hatásokkal rendelkeznek. A zöldségek és gyümölcsök sok polifenol vegyületet tartalmaznak.

A probiotikumok olyan egészséges baktériumok, amelyekre mindenkinek szüksége van a jó bélműködés miatt. Prebiotikumokra is szükségünk van, hiszen ezek táplálják a probiotikumokat. A prebiotikumok és a probiotikumok segíthetnek a székrekedés és így az aranyér kezelésében.

Jó ötlet korlátozni azon táplálékok fogyasztását, amelyek kevés rostot tartalmaznak, illetve amelyek egyáltalán nem tartalmaznak rostot. Ilyen ételek például a tejtermékek, a sajtok, a húskészítmények, a kekszek, a chipsek, a feldolgozott élelmiszerek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések