A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Azonnal vonja vissza a BKK járatritkításait!" - Az LMP is nekiment Kamu Gerinek


A mérhetetlen "zöld" párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a főpolgármester a home office-ra hivatkozva ritkította 43 buszjárat, 4 villamosjárat és 6 trolijárat menetrendjét.

Ahogy arról beszámoltunk, a budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely komoly járatritkításokról döntött, ez pedig jelentős zsúfoltsághoz vezetett. Vitézy Dávid, korábbi közlekedési államtitkár szerint nagyobb a rombolás, mint Demszky idején.


Az LMP-Magyarország Zöld Pártja közleményben szólította fel Karácsonyt, hogy vonja vissza a BKK járatritkításait.

„Egy magát zöldnek valló polgármester nem teheti meg, hogy a külső kerületekből ingázó és tudatosan tömegközlekedő budapestieket előzetes tájékoztatás nélkül, a kerületi vezetőséggel való egyeztetés megkerülésével, mondvacsinált okokra hivatkozva hosszabb menetidőre kényszeríti. A bejelentett járatok közül több 40-50 perces menetidővel jár, mely eleve nagyon hosszú idő a munkába járáshoz, és félő, hogy a ritkításoknak köszönhetően többen elfordulnak a klímabarát közösségi közlekedéstől és helyette az autózást kényszerülnek választani.

Elvárjuk a főpolgármestertől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a járatritkítást és hívjon össze egy egyeztetést az érintett városrészek vezetőivel” – így a közlemény.

Miközben áll a bál, Karácsony és társai a Facebookon posztolgatnak...


Meglátogatjuk a Békásmegyeri Piacot. #Budapest

Posted by Karácsony Gergely on Friday, January 19, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések