A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Az elfogadás, a tolerancia, az egyén szabadsága" melletti kiállás miatt kapott díjat a Sziget


A fesztivál főszervezője szerint a kezdetek óta kiállnak az elfogadás, a tolerancia, az egyén szabadsága mellett, ezeket az elveket tekintik a Sziget DNS-ének. 

Társadalmi ügyek melletti kiállásáért kapott nemzetközi díjat a Sziget, számoltak be sajtóközleményben a fesztiválszervezők.

Azt írják, az elismerést a legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztivál-megmérettetésen, a European Festival Awards-on osztották ki a Take a stand kategóriában. A létrehozók szerint arra kell ösztönözni az embereket, hogy kiálljanak a békés párbeszédért, humanizmusért, toleranciáért és a kölcsönös megértésért.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta: "A Sziget a kezdetek óta képviseli ezen értékeket, kiáll az elfogadás, a tolerancia, az egyén szabadsága mellett. Ezeket az elveket, a Sziget DNS-ét alkotó értékeinket több mint egy évtizede az Island of Freedom és a Love Revolution szlogenek égisze alatt foglaltuk össze, de 30 éve meghatározó alappillérei a programszervezésünknek, kommunikációnknak is."

A Szigetet olyan fesztiválok közül választották a legjobbnak, mint a dán Roskilde, a spanyol Sonraìz, a finn Provinssi vagy a szlovák Pohoda. A zsűrit európai szakemberek alkották, a díjátadó gálára január 17-én került sor a hollandiai Groningen-ben.

A European Festival Awards-tól függetlenül a napokban A Greener Future tanúsítvánnyal is elismerték a Sziget fenntarthatósági törekvéseit. Az értékelés a fenntarthatóság olyan területeinek részletes elemzését foglalja magában, mint például a közlekedés, az energiafelhasználás, a hulladékkezelés, a vízhasználat, a helyi környezet védelme, a CO2 kibocsátás vagy a vendéglátás - írja a szélsőliberális hvg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések